W niedziele, gdy zapytam Antka co chce na obiad odpowiada „Kotlety”. Czy chce czy nie chce, muszę smażyć panierowane filety praktycznie co niedziele. Ja też je bardzo lubię, ale moja figura niekoniecznie. Dlatego dla dbających o linię przygotowuje filety pieczone w piekarniku pod różną postacią.
Dzisiaj przepis na:
Roladki z serem camembert, suszoną żurawiną i orzechami
Składniki:
- 1 podwójny filet z piersi kurczaka
- Garść suszonej żurawiny
- Garść orzechów włoskich
- 4 plastry sera camembert
- Pieprz i sól
- Łyżeczka miodu
- Szczypta ostrej papryki w proszku
Sposób przygotowania:
- Pierś przeciąć na pół. Każdy filecik osuszyć dokładnie rozbić delikatnie.
- Popieprzyć i posolić z każdej strony.
- Żurawinę i orzechy posiekać.
- Na środek każdego filecika położyć plaster sera i posypać posiekaną mieszanką.
- Złożyć w roladkę (jak na zdjęciu poniżej). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25-30 min.
- 5 minut przed końcem pieczenia roladki posmarować miodem, posypać ostrą papryką i posiekaną mieszanką.
Smacznego 🙂
OlaKombinuje